Zwanger/kinderwens.

 

Ben je zwanger of heb je een kinderwens juist dan is het belangrijk om gezond te eten.

Voor zowel de aanstaande moeder en de baby is het van belang om in een goede gezondheid te verkeren.

Met de juiste voeding zorg je ervoor dat je fit blijft tijdens de zwangerschap,en krijgt je baby voldoende voedingstoffen binnen om goed te groeien.

Gezond eten draagt bij aan een goede algehele goede conditie en juist  tijdens de zwangerschap, bevalling en net na de bevalling is dit extra belangrijk.

Tijdens de zwangerschap mag je veel eten maar er zijn ook wat voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden denk aan: rauw vlees/vis, lever en leverproducten enz. Afvallen tijdens de zwangerschap is ten zeerste af te raden. Je ongeboren kindje heeft goede en volledige voeding nodig om te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. De aanstaande moeder is gebaat met een voedingspatroon wat bestaat uit: voldoende groenten en fruit, volkoren granen, voldoende vocht, onverzadigde vetten, minder suikers, voldoende eiwitten en voldoende vocht.

Je kunt over het algemeen blijven doen wat je altijd doet, sporten,huishouden, werken et cetera maar ook hier is een uitzondering: heb je een kat of poes de kattenbak verschonen en leegscheppen is even geen werkje voor je de uitwerpselen kunnen een gevaar opleveren voor je ongeboren kindje. Put jezelf niet volledig uit met het sporten.

Voor adviezen tijdens de zwangerschap verwijs ik je door naar je verloskundige en bij specifieke adviezen naar de diëtiste

Na de bevalling help ik je graag om je gewenste gewicht te realiseren.


 

 

 

 

 

 

 

  
Kaart
E-mail
Info