Mindfulness.


 Mindfull leven en eten.

Mindfull leven staat voor bewust leven in het hier en nu.

We racen door het leven, nog even dit doen en o ja dat (moet) ik ook nog doen.

Hierdoor genieten we niet bewust, doen dingen op de automatische piloot.

We vergeten te genieten.

Dat is vaak ook zo met eten. Want zeg eens eerlijk, weet jij nog wat je gisteren hebt gegeten, hoe smaakte het?

Vaak stoppen we ongemerkt een koekje/snoepje of snack in ons mond en hebben eigenlijk niet echt ervan genoten. Zonde want eten is niet alleen nodig om in leven te blijven maar ook om van te genieten (en dat mag ook best een keer iets zijn dat gewoon lekker is).

Door bewust te eten, snoepen en snacken proef je echt wat je neemt, geniet je er van. Dit kan je zeker helpen bij het afvallen, je voelt je voldaan, hebt genoten (zonder schuldgevoel) en hebt minder trek.


Mindfull eten doe je door:

1) Met aandacht je eten voor te bereiden, niet even snel naar de winkel maar te bedenken: wat eten we vandaag, wat is lekker bij......, wat hebben we al gegeten deze week enz.

2) Het gezellig aankleden van de tafel en ook daar aan te eten.

3) Ervoor te zorgen dat je tijdens het eten niet wordt afgeleid, geen telefoon/tablet of tijdschrift naast je bord of die tv of radio aan. Zo ben je niet afgeleid maar alleen aan het genieten van je eten.

4) Bewust te kauwen, dit helpt je bij het verzadigingsgevoel.

5) As je bewust kauwt merk je ook dat de smaken en structuur van het eten verandert, je zet je zintuigen aan het werk en geniet bewust.

6) Je bent naast voldaan verzadigd ook mentaal verzadigd.


Leuk om thuis te doen.

Geblinddoekt eten, dit is echt super leuk om met het gezin of vrienden te doen.

Zorg er wel voor dat je producten serveert die iedereen lust!!

Laat iedereen geblinddoekt het product voelen, ruiken, proeven en opschrijven wat ze denken gegeten te hebben. Leuk, gezellig en een stukje bewustwording.


Oefenen met mindfull eten in de praktijk. Mindfull eten: hoe voelt je eten aan, hoe ruikt het, waar smaakt het naar, wat geeft het voor mondgevoel.


  
 
 
 
Kaart
E-mail
Info