Het wonder dieet.

Dit wil jij ook.

Afvallen zonder er moeite voor te hoeven doen. Ik ben het voorbeeld kijk maar eens naar mijn voor en na foto`s.

Echt geweldig hè. Ik vertel je in dit blog mijn geheim en beloof je ik kan het dus jij ook.

Huh????

Ik zie je denken wat is dit nu. Maar ik heb je wel nieuwsgierig gemaakt he. En dat is nu juist het geheim van dit soort berichten. Hoe vaak heb je een bericht gelezen waarin je een succes verhaal wordt verteld door een mooie slanke vrouw of man die met een grote glimlach en supertrots hun nieuwe lichaam toont. 

Geloof jij in sprookjes??

Nee toch die tijd zijn we allang voorbij, maar een mooi persoonlijk verhaal een foto voor/na doen ons geloven dat afvallen iets is dat je "gewoon" doet. Geen moeilijke periode`s waarin je trek hebt in chips/koek/snacks/gebak of iets wat te boek staat als slecht. 

Laat ik even heel kort en bondig zijn er is geen enkel specifiek "wonderlijk voedingsmiddel of product dat wonderen voor je doet en ervoor zorgt dat je zonder moeite kunt afvallen. Gewoonweg omdat ieder voedingsmiddel zijn eigen specifieke voedingsstoffen bevat. 

Ja maar het koolhydraatarme dieet dan, mijn zus, vriendin, buurvrouw is er zoveel mee afgevallen.?

Dat is een vraag/opmerking die ik zo ontzettend vaak hoor, gewoon geen koolhydraten meer eten en hup de kilo`s vliegen ervan af. Ja inderdaad je valt af met een koolhydraat arm dieet. Maar dit ligt niet aan het schrappen van de koolhydraten op zich maar doordat je minder kilocalorieen gebruikt dan dat je voor het koolhydraatarme dieet deed.

Ik geef nu het koolhydraatarme dieet als voorbeeld maar dit geldt ook voor alle andere dieeten.

Het klinkt niet leuk/gezellig/makkelijk en fijn eigenlijk is het soms gewoon balen en niet stimulerend maar wel de waarheid. Afvallen doe je door minder kilocalorieen te gebruiken dan dat je verbruikt of andersom meer te verbruiken dat dat je gebruikt.

Stel je bent een vrouw eet (gebruikt) dagelijks 2500 kilocalorieen en verbruikt 2000 kilocalorieen dan blijven er 500 kilocalorieen over en deze worden opgeslagen als zijnde een vet voorraad. Wil je deze opgespaarde voorraad kwijt? Dat kan door gemiddeld 500 kcal minder per dag te gebruiken. Verhoog je daarbij ook je lichamelijke activiteiten dan val je op een gezonde manier af zonder dat je jezelf alles hoeft te ontzeggen.

Maar jij hebt makkelijk praten!!

Eh nee dat lijkt misschien zo maar ook hier geldt niet alles is wat het lijkt. Meerdere malen heeft mijn weegschaal getallen aangewezen die ik niet wil(de) zien. En ja ook ik kom aan na een vakantie, de feestdagen en vele andere oorzaken. En ja ik baal daar ook van!!!! 

Wat is dan mijn geheim???

Dat heb ik niet!!!!. Ik probeer een eet/beweeg/slaap patroon aan te houden dat in evenwicht is: soms neem ik iets wat niet de beste keuze is (mijn valkuil: een glas rode wijn met een stuk schimmelkaas mmm). ik schrap geen voedingsmiddelen eet gewoon producten met koolhydraten, gluten, eiwitten, vetten enz. Probeer voldoende te bewegen (lukt ook soms niet). Ga op tijd naar bed en probeer op tijd te ontspannen. En nee dat lukt me echt niet altijd en dat hoeft ook niet want NIEMAND IS PERFECT IK DUS OOK NIET!!!

Blijf jezelf!!! Geloof in je eigen kracht ook als het niet lijkt te lukken.

Leg jezelf geen onmogelijke dingen op, kijk wat je kan en wil veranderen en ga uit van je eigen kracht. Afvallen is niet leuk, gaat niet snel, is niet makkelijk, is geen kwestie van even snel wat kilo`s kwijtraken. Maar van keuzes maken, weten wat je valkuilen zijn en hoe je met deze om kunt gaan. Maar vooral ook blijven geloven in jezelf, blijven genieten en stap voor stap je leefstijl veranderen zonder jezelf alles te ontzeggen.

Oke voor èèn keer dan.


Deze foto is gemaakt in 2014. 
En deze is van 2019.


 
Kaart
E-mail
Info