De dieetcultuur. 

 De diëten vliegen om je oren en beloven je een geweldig figuur en fit gevoel .

Herkenbaar? Je hebt wat extra kilo`s verzameld en wilt er eigenlijk zo snel mogelijk weer vanaf.

Dus je gaat op dieet of koopt shakes, supplementen, thee of andere middelen die je helpen met afvallen.

Of je ontzeg je zelf van alles en ja hoor de pondjes gaan eraf.

En ja dat is afzien: het dieet is eenzijdig, je mag niets, de pillen/shakes en detox thee zijn smakeloos en het sporten vind je ook een "ding" want eigenlijk ben je totaal niet sportief.  Dus bijt je nog even door en gaat stug verder totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Maar dan: je hebt een feestje, gaat uit eten, hebt vakantie, of je zit niet lekker in je vel, en je hebt zin in alles wat je jezelf verboden hebt want ja je MOET afvallen.

De chips, het gebak en de fles wijn die lijken je steeds harder te roepen: joh je hebt al zolang je best gedaan je mag nu gerust................................

Totdat je zwicht en niet alleen een gebakje neemt maar ook een snack en een borrel (of twee). De volgende dag sta je op de weegschaal en ja hoor er zit "weer" wat bij.

Het gevolg: je geeft het op, je kunt het niet, baalt enorm en om jezelf te troosten neem je ook die reep chocolade maar (het maakt nu toch niets meer uit).

Herkenbaar???? Ja ik denk het wel, ik ben zelf ook regelmatig in deze valkuil gestapt.

Wil je dit,? Nee toch? Je wilt je leven niet laten bepalen door dat gewicht op de weegschaal.

Wat dan te doen: stop met het diëten, de veelbelovende theesoorten, de supplementen en andere (wonder)middelen om af te vallen.

Kijk eens eerlijk naar je leefpatroon, wat doe je zoal: eet je voldoende groenten en fruit, hoeveel zuivel gebruik je, eet je de goede koolhydraten, drink je voldoende, welke soort vet gebruik je, eet je (te) veel vlees en te weinig vis. Met een voedingspatroon waarin je alle voedingsstoffen gebruikt heb je een fijne basis.

Maar met alleen de fijne basis heb je nog geen fijne relatie met eten.

Wanneer eet jij, compenseer je?  Hoe ga je om met stress. Mogen je er emoties er zijn, is er ruimte voor je gevoelens.

Of met andere woorden: wat is jouw persoonlijke valkuil, ontdek dit en maak een plan om stap voor stap kleine dingen te veranderen om uiteindelijk tot het resultaat te komen waarbij jij je fijn voelt.

Maar ook: jezelf prettig blijven voelen doordat je niet MOET afvallen maar je leefstijl aan het veranderen bent.  Dit gaat met vallen en opstaan, accepteer dit, geef jezelf de tijd en blijf zeker geloven in jezelf.Jij bent jij, een mooi, fijn en uniek mens!!


Stop met diëten.
 
 
 
 
Kaart
E-mail
Info