Ben jij in balans?

De basis van een gezonde leefstijl: in balans zijn.

Dat klinkt misschien wat raar maar een leefstijl met een gezond en evenwichtig voedingspatroon, voldoende beweging en voldoende slaap en ontspanning zorgt ervoor dat je in  balans bent. Als je in balans bent kun je makkelijker uitdagingen aangaan.

En een nieuwe leefstijl aanleren is een uitdaging!!

Herken je dit: de weegschaal geeft weer een hoger getal aan en je hebt er ineens genoeg van. Het moet eraf!!

Dus wordt er helemaal niets meer gesnoept, alleen water gedronken en volop gesport.

En ja hoor de weegschaal geeft al snel wat pondjes of zelfs kilo`s minder aan. Maar na een poosje lijkt het wel of je stilstaat, je blijft hangen op een bepaald gewicht en baalt enorm.

Je hebt zo je best gedaan en ineens lijkt het niet meer te lukken, en gedachten als: zie je ik kan het niet, kunnen in de weg gaan staan. Je probeert het nog wel vol te houden maar alle lekkere dingen lijken je wel te roepen. Het wordt steeds moeilijker om niet te snoepen totdat je uiteindelijk zwicht voor het lekkers. En ach ja dat sporten, vandaag heb ik er geen zin in en trouwens ik heb het toch al verpest. Het plan om af te vallen komt op de achtergrond, je pakt je oude leefstijl weer op.

Het kan anders.

Bij een evenwichtig voedingspatroon waarbij je jezelf zeker niet alles ontzegt, en zo af en geniet van een extraatje zonder schuldgevoel houd je het afvallen veel langer vol. Om af te vallen is het ook niet nodig om iedere dag (met tegenzin) naar de sportschool te gaan. Zoek een vorm van beweging die je wel leuk vindt en bouw de frequentie langzaam aan op. Zo ontwikkel je een nieuwe leefstijl.

Het is lastig en zal zeker niet altijd direct lukken en dat geeft helemaal niet. Gun jezelf de tijd om je vernieuwde leefstijl aan te leren het is een proces.

Verg niet het uiterste van jezelf, doe het rustig aan, zoek een manier die bij je past. Bedenk ook dat je niet perse in maatje 38 hoeft te passen. Het beste gewicht is immers evenwicht. 
 
 
 
Kaart
E-mail
Info